vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht
rene kalf, vx company

René Kalf

+31 6 22 98 68 96


03/07/17

SharePoint Communication Sites in Office 365

Sinds deze week is een nieuw type site beschikbaar binnen Office 365, een ‘Communication’ site. Nadat Microsoft enige tijd geleden lijsten, bibliotheken en pagina’s in een moderner jasje heeft gestoken, was het nu de beurt aan het publicatie gedeelte. Tuurlijk, het is een begin, maar het begin belooft wat.

Aankondiging

Als eerste, het kan zijn dat deze nieuwe sites nog niet beschikbaar zijn bij je eigen omgeving. De tenants waarbij de ‘First release’ optie is ingesteld kunnen er gebruik van maken. Later deze zomer, medio augustus, wordt deze voor iedereen beschikbaar. Meer weten over de ‘First release’ instellingen? Kijk dan eens op https://support.office.com/nl-nl/article/De-Standard-Release-of-First-Release-opties-in-Office-365-instellen-3b3adfa4-1777-4ff0-b606-fb8732101f47.

Contoso Market Research – SharePoint Communications Sites in Office 365

Wanneer je aan de slag gaat met deze Communication Sites merk je al snel dat er veel onderdelen zijn toegevoegd. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om, door middel van secties, de pagina zelf in te delen, heb je de mogelijkheid om evenementen prominent op de startpagina te tonen én is er een functionaliteit om handige links op te nemen op een pagina.

Events – SharePoint Communictions Sites in Office 365

Een grappig puntje, voeg je een hyperlink toe naar bijvoorbeeld Bol.com, dan voegt Office 365 daar zelf een afbeelding aan toe!

Bol.com – SharePoint Communications Sites in Office 365

De nieuwe sites zijn, zoals je al merkt, geheel in stijl met de nieuwe ‘Modern Look and Feel’ binnen Office 365. Zou dit de eerste grote stap zijn naar een klassiek, modern intranet? Wie weet! Wij gaan deze sites in ieder geval eens goed bekijken!

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

rene kalf, vx company
Neem contact op met René Kalf
gang van het kantoor, vx company