vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

19/01/21

Insight insight

Microsoft Power Platform
rene kalf, vx company

René Kalf

+31 6 22 98 68 96


19/01/21

Waarom ik een DJ in de IT ben…

De laatste jaren werk ik dagelijks met het Power Platform van Microsoft. Voor als je niet weet wat het is: het is een set van drie tools: met PowerApps maak je low code applicaties, met Power Automate maak je workflows en koppelingen met andere diensten en met Power BI maak je rapportages. Je krijgt het allemaal gratis in Microsoft/Office 365, maar welke addertjes daar onder het gras zitten vertel ik graag in mijn volgende blog.

Waarom voel ik mij dan een DJ? Nou, dat heeft alles te maken met mijn persoonlijke hobby muziek maken: ik speel gitaar en toetsen en schrijf zelf liedjes. Vooral dat liedjes schrijven kan je vergelijken met het noeste handwerk van programmeren in bijvoorbeeld C#: je moet zelf alles regelen, een leuke compositie hebben, drums programmeren, baspartij inspelen, gitaartje erbij en het toetsenarrangement bedenken (en dan hebben we het nog niet over inzingen, wat ik het liefst niet doe ?)Vergelijk dit maar het opzetten van je applicatie, methodes, frameworks en tools (en daar zit ook altijd wel iets bij waar je je minder goed bij voelt) 

Maar nu het werken met PowerApps: allerlei componenten staan al klaar en ik hoef “alleen maar” wat formules in te vullen om het werkend te krijgen tot een nieuwe applicatie. Daar komt ook mijn analogie met de DJ om de hoek kijken. Een DJ neemt ook een bestaande song (of laat die voor hem componeren), zet er een andere beat en geluiden onder en verwerkt het tot een nieuwe hit. Die beat en geluiden zijn ook allemaal componenten die de DJ klaar heeft staan.  

Daarmee stopt de vergelijking met een DJ nog niet. Een DJ staat tijdens zijn set de zaal op te zwepen met zijn muziek. Datzelfde gevoel krijg ik ook met het werken met PowerApps bij klanten. Je kan heel snel resultaat laten zien en voordat je het weet heb je een enthousiaste klant die zegt: maar als dit zo snel kan, kan dan ook dit of dat? En voordat je het weet bouw je een veel grotere applicatie dan je eerst bedacht had, die enthousiast in gebruik wordt genomen. 

Mocht je enthousiast worden over het Power Platform, kijk dan hierMocht je nieuwsgierig geworden zijn naar mijn muziek, luister dan hier.

Delen

Meer weten over het Power Platform?

rene kalf, vx company
Neem contact op met René Kalf
gang van het kantoor, vx company