Afbeelding1-18220-94252@4x

MVO

Met de ontwikkeling van software voor hulporganisaties in Zuid-Afrika steunen we de lokale bestrijding van AIDS/HIV.

VX Company steunt de lokale bestrijding van AIDS/HIV in Zuid-Afrika. Dit doen we niet door het geven van geld, maar door de inzet van onze eigen IT-kennis. Oud-medewerker Frans de Jeu vertrok in mei 2006 als vrijwilliger naar Zuid-Afrika. Via VSO (Voluntary Service Overseas) werd hij ingezet als projectcoördinator en fundraiser bij ‘Soweto Home-Based Care’. Daar zag hij hoe deze thuiszorgorganisatie voor HIV-patiënten worstelde om een overzichtelijke administratie op te zetten en maandelijkse rapportages voor de overheid en donororganisaties te maken. Voor ons een aanleiding om software te ontwikkelen voor hulporganisaties in Zuid-Afrika: Soweto Care System.

logo-soweto-care-system

De software

De Soweto Care System software is in 2006 ontwikkeld door professionals van VX Company en helpt inmiddels ruim 90 hulpverleningsorganisaties in Zuid-Afrika bij het opzetten van een overzichtelijke administratie en het maken van maandelijkse rapportages voor de overheid en donororganisaties. De database software van Soweto Care System is gebruiksvriendelijk en opgebouwd volgens Java en MySQL technologie, zodat gebruikers geen licentiekosten hoeven te betalen.

De organisatie

Ook VSO was zeer onder de indruk van de impact die Soweto Care System heeft. Frans werd vrijgemaakt om zich op installatie en training van de software te richten bij steeds meer organisaties. Daarnaast heeft hij een organisatie opgericht met lokale medewerkers voor consultancy, installatie, training en support van Soweto Care System. Deze lokale organisatie wordt gesteund door VSO en VX Company en is gevestigd in Soweto.

Soweto Care System voorziet in een enorme behoefte.

vx-company-soweto-care-system

De implementatie

Inmiddels werkt Soweto Care System voor tal van grote donororganisaties in Zuid-Afrika, zoals MaAfrika Tikkun, Hollard Foundation, Big Shoes, Abraham Kriel, Right to Care en AMREF Flying Doctors. Deze organisaties zijn blij met Soweto Care System. Het biedt ze betere rapportages en het maakt analyse van de situatie mogelijk. Voor de lokale hulporganisaties zelf is Soweto Care System ook een managementtool. Ze kunnen nu de nodige informatie ontvangen en vragen van stakeholders direct beantwoorden. Soweto Care System voorziet in een enorme behoefte. Daarom zijn we blij om met onze eigen expertise via dit project een bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld.

Website Soweto Care System

Meer informatie?

Bekijk hieronder de trailer en de korte documentaire ‘Soweto Care System’. Benieuwd naar de volledige documentaire? Klik dan hier.

Meer weten?

frank-martel

Frank Martel

Holding Directeur

+31 35 539 09 09 Stuur Frank een e-mail