Masters of
legacy

English version

Werkt uw organisatie nog steeds naar volle tevredenheid met maatwerksoftware op weliswaar verouderde IT-systemen? Dat nog gewoon doet wat het moet doen? Wilt u wel degelijk innoveren en vernieuwen, maar staan met name de grootte en de complexiteit een vervanging op korte termijn niet toe? Biedt uw software zelf eigenlijk nog steeds voldoende functionaliteit? Of heeft u een uitdaging voor de komende jaren met betrekking tot het beheer van uw applicatie / systeem? Dan kan VX Company het beheer en de monitoring van uw complexe, “traditionele” IT-systemen verzorgen, zodat u zich nog meer kunt richten op de toekomst. Continuïteit goed en vertrouwd geregeld: een gerust gevoel!

Beheer van complexe verouderde IT-systemen

Bij VX Company richten wij ons al vele jaren op het operationeel, tactisch en strategisch beheer van OpenVMS- en Linux-systemen. Op basis van een maatwerk SLA nemen wij uw software as-is over. We sluiten aan bij de werkwijze en systeemopzet van uw organisatie en beschikken over eigen ticket- en monitoringssystemen. Wilt u liever dat wij meeliften op de IT omgeving van uw organisatie? Geen probleem! Klantomgevingen worden door ons gemonitord vanuit onze eigen Linux-Cloud. Tevens verzorgen wij Linux release deployments.

De historie van VX Company gaat ver terug. VX Company specialiseerde zich 35 jaar geleden bij aanvang in 1988 in het besturingssysteem OpenVMS (Virtual Memory System) en de zgn. VAX VIA-ontwikkeltools. Dit besturingssysteem werd al in 1978 gelanceerd door Digital Equipment Corporation (DEC). In 1992 werd naast de VAX-computers de Alpha-processor geïntroduceerd, gevolgd door een OpenVMS-versie voor de Intel Itanium processor. VX Company heette in die tijd VX8000, verwijzend naar de Digital VAX 8000-computer.

De VAX-, Alpha- en Itanium-hardware worden al geruime tijd niet meer geproduceerd. Hardware virtualisatie met behulp van Charon- en AvtWare-software bieden uitkomst wanneer uw organisatie (nog) geen afstand kan/wil doen van de OpenVMS-, Solaris en/of  TRU64- omgevingen. Waar DEC al lange tijd niet meer bestaat, is overigens OpenVMS nog altijd springlevend! Dat ziet u bijvoorbeeld terug in onze samenwerking met VMS Software Inc. (VSI) waardoor we een OpenVMS-versie op het populaire X86-platform (kunnen) leveren.

Naast onze focus op genoemde legacy-systemen, maakt ook het beheer van huidige Linux-varianten deel uit van onze portfolio.

In de praktijk

Heeft u voor korte of langere duur behoefte aan OpenVMS en/of Linux expertise? Onze specialisten zijn (mede)verantwoordelijk voor het beheer van vele complexe, “traditionele” IT-systemen voor onder andere De Raad voor de Rechtspraak, het OM en UWV. Wij verzorgen 24/7 monitoring en ontsluiting naar de Cloud, zodat uw applicaties beschikbaar, betrouwbaar en schaalbaar blijven.

voordelen van
legacy systems
bij vx company

  • Skilled-servicedesk ter ondersteuning van OpenVMS en Linux gebruikers
  • Beheer van Cloud omgevingen
  • 24/7 monitoring
  • Aanvraag en registratie van benodigde subscriptions
  • Beheer van diverse database-omgevingen
  • Officiële Benelux-partner van Stromasys: de leverancier van Charon-emulator

Meer weten over Legacy Systems?

Neem contact op met Reinier Wakka